Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Учешће представника ЗАМТЕС-а на састанку европских националних комитета за сарадњу са “Уједињеним свјетским колеџима”, Лондон, 24. септембар 2010

Учешће представника ЗАМТЕС-а на састанку европских националних комитета за сарадњу са “Уједињеним свјетским колеџима”, Лондон, 24. септембар 2010
Датум објаве: 22.09.2010 12:15 | Аутор: Горан Савковић

Испис Штампај страницу


На позив Медјународне службе Уједињених свјетских колеџа из Лондона, представници ЗАМТЕС-а, учествоваће на састанку европских националних комитета за сарадњу са “Уједињеним свјетским колеџима”, који ће се одржати у Лондону, 24. септембра.

За овај састанак, представници Националног комитета Црне Горе за сарадњу са овом Организацијом, Др Дервиш Селхановић, директор ЗАМТЕС-а/предсједвајући Комитета/ и Лидија Ерцеговић, самостални савјетник за просвјетну сарадњу у ЗАМТЕС-у/секретар и контакт особа Комитета, припремили су платформу учешћа и излагања, са чиме је већ упозната Медјународна служба ових Колеџа у Лондону, која координира рад свих постојећих националних комитета у свијету, као и бројних тијела која доносе најважније одлуке о њеном даљем раду. На овом састанку представници националних комитета за сарадњу са „Уједињеним свјетским колеџима“ из цијеле Европе, а посебно Западног Балкана, а тиме и Црне Горе, размотриће могућности повећања броја стипендија за овај вид школовања, како пуних, тако и парцијалних“. Осим стипендија, биће размотрене поједине ставке Акционог и Стратешког плана ове Организације, усвојеним на европском регионалном састанку националних комитета, одржаном у Бриселу, у новембру 2009. године.

Подсјећамо да “Уједињени свјетски колеџи” представљају једину глобалну образовну организацију у свијету коју чини 13 колеџа у свијету, на којима, уз стипендију, најбољи средњошколци завршавају ИИИ и ИВ разред гимназије и стичу у свијету познату и признату диплому “Медјународни Бакалореат”.

Сваке године, од 3-5 средњошколаца из Црне Горе, добије стипендије за школовање на неком од ових колеџа