Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Конкурса за стипендије Британске фондације за 2012/13.

Датум објаве: 28.02.2011 15:22 | Аутор: Кристина Николић

Испис Штампај страницу


ЗАВОД ЗА МЕДЈУНАРОДНУ САРАДЊУ, Његошева 2, 81000 Подгорица

Обавјештава да ће британска фондација Бритисх Сцхоларсхип Труст, за академску 2012/13. годину , додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 4 мјесеци. Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2012 - октобар 2013.г..
Најважнији услови:
- Кандидати треба да имају мање од 30 година до 01. октобра 2012. године,
- Академска достигнућа,
- Одлично знање енглеског језика,
- Значај теме усавршавања за даљи рад кандидата
- Предност ће имати кандидати који до сада нису реализовали студијски боравак, као и кандидати који су већ успоставили контакт са неким британским универзитетом/институцијом (није пресудно за коначан исход апликације)
Потребна документација:
- Пријавни формулар у 2 примјерка, попуњен на енглеском језику, који се може добити у овом Заводу, или на веб сајту
www.бритисхсцхоларсхиптруст.орг
- Квалитетно презентована тема усавршавања и њен значај за даље усавршавање у струци, на највише једној страници формата А4,
- Овјерену фотокопију дипломе о завршеним редовним или постдипломским/докторским студијама,
- Увјерење о добром знању енглеског језика,
- Детаљан Цуррицулум Витае,
- Двије препоруке универзитетских професора/стручњака из области коју кандидат предлаже за своје усавршавање /у затвореној коверти – по могућности, на енглеском језику/,
- Уколико је кандидат успио да успостави контакт, приложити копију позивног писма неког од релевантних британских универзитета/институција којим кандидат доказује да је себи обезбиједио мјесто, односно ментора уколико му буде одобрена стипендија. У случају да кандидат није успоставио контакт, молимо да на веб сајту «Бритисх Сцхоларсхип Труст»-а потраже опцију «усефул линкс» гдје ће наћи контакт адресе жељеног британског универзитета/институције.
Наведену документацију треба доставити, или предати лично, Заводу за медјународну сарадњу, Његошева 2, 81000 Подгорица, најкасније до понедјељка, 12. марта 2012.године. За сва додатна појашњења и информације, заинтересовани кандидати се могу обратити на телефон (020) 665 – 415, или доћи у Завод. Непотпуне и неблаговремено достављене пријаве се неће разматрати.
Досијеа најбољих 5 до 6 кандидата биће прослиједјена Фондацији која ће донијети коначну одлуку о додјели стипендија, током маја 2012. године.
www.замтес.гов.ме