Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

СТИПЕНДИЈЕ БРИТАНСКЕ ФОНДАЦИЈЕ

Датум објаве: 17.11.2010 13:10 | Аутор: Кристина Николиц

Испис Штампај страницу


Обавјештава да ће, за академску 2011/12. годину (период реализације је: октобар 2011 - октобар 2012.г.), британска фондација «Бритисх Сцхоларсхип Труст», додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 4 мјесеци, Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области.

Најважнији услови:

-         Кандидати треба да имају мање од 30 година до 01. октобра 2011. године,

-         Академска достигнућа,

-         Одлично знање енглеског језика,

-         Значај теме усавршавања за даљи рад кандидата

-         Предност ће имати кандидати који до сада нису реализовали студијски боравак, као и кандидати који су већ успоставили контакт са неким британским универзитетом/институцијом (није пресудно за коначан исход апликације)

Потребна документација:

-         Пријавни формулар у 2 примјерка, попуњен на енглеском језику, који се може добити у овом Заводу, или на веб сајту

                www.бритисхсцхоларсхиптруст.орг

-         Квалитетно презентована тема усавршавања и њен значај за даље усавршавање у струци, на највише једној страници формата А4,

-         Овјерену фотокопију дипломе о завршеним редовним или постдипломским/докторским студијама,

-         Увјерење о добром знању енглеског језика,

-         Детаљан Цуррицулум Витае,

-         Двије препоруке универзитетских професора/стручњака из области коју кандидат предлаже за своје усавршавање /у затвореној коверти – по могућности, на енглеском језику/,

-         Уколико је кандидат успио да успостави контакт, приложити копију позивног писма неког од релевантних британских универзитета/институција  којим кандидат доказује да је себи обезбиједио мјесто,  односно ментора уколико му буде одобрена стипендија. У случају да кандидат није успоставио контакт, молимо да на веб сајту  «Бритисх Сцхоларсхип Труст»-а потраже опцију «усефул линкс» гдје ће наћи контакт адресе жељеног британског универзитета/институције.

Наведену документацију треба доставити, или предати лично,   Заводу за медјународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу, Његошева 2, 81000 Подгорица, најкасније до понедјељка, 22. фебруара 2011.г. За сва додатна појашњења и информације, заинтересовани кандидати се могу обратити на телефон (020) 665 – 415, или доћи у Завод. Непотпуне и неблаговремено достављене пријаве се неће разматрати.

Досијеа најбољих 5 до 6 најбољих кандидата биће прослиједјена Фондацији која ће донијети коначну одлуку о додјели стипендија, током маја 2011. године. 

www.замтес.гов.ме