Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Конференција за новинаре Наградни есеј – посјета студената Правног факултета Европском суду за људска права у Стразбуру

Конференција за новинаре Наградни есеј – посјета студената Правног факултета Европском суду за људска права у Стразбуру
Датум објаве: 25.11.2011 13:36 | Аутор: Горан Савковић

Испис Штампај страницу


Горан Савковиц

                                                                Конференција за новинаре
                  Наградни есеј – посјета студената Правног факултета Европском суду за људска права у Стразбуру
Завод за медјународну сарадњу данас је организовао конференцију за новинаре, поводом реализације посљедње фазе пројекта “Наградни есеј”.

Наиме, Завод је, у октобру мјесецу, покренуо нови пројекат, у циљу едукације студената у процесу приближавања Европској Унији. За реализацију овог пројекта као партнера смо препознали Правни факултет. Пројекат се састоји у томе да студенти напишу есеј на тему “Допринос Европског суда за људска права владавини права и поштовању људских права и слобода”, а аутори најбоља три рада биће наградјени боравком у Стразбуру (гдје ће обићи и упознати се са радом Европског суда за људска права и Савјета Европе). Конкурс је објављен у 10. октобра на сајту Правног факултета. На конкурс је пријављено 6 радова од којих је Комисија Правног факултета изабрала три најбоља. Аутори наградјених радова (Владан Николић, Сандра Ераковић и Дора Драговић) боравиће од 27. до 30. новембра у Стразбуру.

Поред наградјених студената конференцији су присуствовали представници Завода за медјународну сарадњи и Правног факултета, који су им цеститали на награди и пожељели да посјету европским институцијама у Стразбуру искористе на прави нацин.