Manja slova Veća slova RSSKultura

04.06.2010.

U BELGIJI, U ORGANIZACIJI ZAMTESA, OTVORENA IZLOŽBA SLIKARA DRAŠKA DRAGAŠA

U BELGIJI, U ORGANIZACIJI ZAMTESA, OTVORENA IZLOŽBA SLIKARA DRAŠKA DRAGAŠA U organizaciji Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju, u Briselu 3. juna otvorena je samostalna izložba Draška Dragaša, poznatog crnogorskog slikara. Dragaš se predstavio sa 14 radova velikog formata rađenih u kombinovanoj tehnici.

27.05.2010.

Koncert dua Boris Nikčević, flauta i Srdjan Bulatović, gitara, 25. maj, Beograd

Koncert dua Boris Nikčević, flauta i Srdjan Bulatović, gitara, 25. maj, Beograd

U organizaciji i uz finansijsku podršku Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju, u utorak 25. maja, održan je koncert crnogorskog dua Boris Nikčević, flauta i Srdjan Bulatović, gitara, u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“ u Beogradu.

10.02.2010.

Posjeta gospodina Martina Pammera, ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori ZAMTES-uGospodin dr Derviš Selhanović, direktor Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju zajedno sa saradnicima Slavicom Perović i Julkom Ostojić, samostalnim savjetnicama, primio je gospodina Martina Pammera, ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori.

14.01.2010.

Posjeta delegacije ZAMTES-a ambasadi Crne Gore u ZagrebuGospodin Derviš Selhanović, direktor Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju zajedno sa saradnicima i Ratkom Odalovićem, akademskim slikarem posjetio je Ambasadu Crne Gore u Zagrebu i tom prilikom naišao na srdačan prijem.

25.11.2009.

Gostovanje ženskog vokalnog ansambla ,,Alata u HrvatskojZavod za međunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju organizuje gostovanje ženskog vokalnog ansambla ,,Alata u Hrvatskoj u saradnji sa Nacionalnom zajednicom Crnogoraca Hrvatske.

10.11.2009.

Izložba radova crnogorskog slikara Ratka Odalovića u Hrvatskoj
Izložba radova crnogorskog slikara Ratka Odalovića, koja će biti otvorena u Istri, predstavlja jedan u nizu projekata koji je nastao kao plod dugogodišnje saradnje ZAMTESA-a i Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.

02.11.2009.

Gostovanje Borisa Kraljevića u Palati UNU organizaciji i uz finansijsku podršku Zavoda, u četrvrak 29. oktobra, održan je koncert našeg istaknutog pijaniste Borisa Kraljevića, u Palati UN u Ženevi.
Izvodeći djela Johannes Brahms-a, naš poznati pijanista oduševio je mnogobrojnu publiku medju kojima su bili predstavnici diplomatskog kora, ugledne ličnosti kulturnog i javnog života Švajcarske, kao i pripadnici crnogorske dijaspore.

02.10.2009.

Posjeta dr. Radomira Pavićevića, predsjednika Nacionalne Zajednice Crnogoraca Hrvatske ( NZCH ) ZAMTES-uDirektor Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju, gospodin Derviš Selhanović, sa svojim saradnicima Slavicom Perović, Snežanom Vukotić i Tijanom Rosandić, razgovarao je danas sa dr Radomirom Pavićevićem, predsjednikom Nacionalne Zajednice Crnogoraca Hrvatske.

28.07.2009.

Posjeta ambasadora Crne Gore u Švajcarskoj ZAMTES-uDirektor Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju, mr Derviš Selhanović zajedno sa saradnicom Snežanom Vukotić, samostalnim savjetnikom, primio je u posjetu g. Milomira Mihaljevića, ambasadora Crne Gore u Švajcarskoj.

22.04.2009.

Saopštenje: Posjeta dr. Radomira Pavićevića, predsjednika Nacionalne Zajednice Crnogoraca Hrvatske (NZCH) ZAMTES-uDirektor Zavoda za međunarodnu naučnu, porosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju, gospodin Derviš Selhanović, sa svojim saradnicima, razgovarao je danas sa dr Radomirom Pavićevićem, predsjednikom Nacionalne Zajednice Crnogoraca Hrvatske. Posjeta ZAMTES-u je organizovana u okviru boravka delegacije NZCH u Crnoj Gori.