Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Солистички концерт пијанисткиње Владане Перовић у Ријеци, 30. септембар 2010.

Солистички концерт пијанисткиње Владане Перовић у Ријеци, 30. септембар 2010.
Датум објаве: 28.09.2010 13:45 | Аутор: Горан Савковић

Испис Штампај страницу


Цјеловечерњи концерт наше младе пијанисткиње Владане Перовић одржаће се у четвртак, 30. септембра, у Ријеци, у организацији Завода за међународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу. Владана ће пред ријечком публиком наступити у престижној Мраморној дворани, у згради некадашње Гувернерове палаче. На програму су дјела Моцарта, Листа и Шопена.

Владана Перовић похадја Средњу музицку сколу ,,Васа Павиц’’ у класи проф. И. Марковић. Клавир је поцела свирати са пет година и од тада уцествује на многим такмицењима, фестивалима и мајсторским курсевима. Добитник је великог броја првих и специјалних награда на многим домацим и интернационалним такмицењима: Барлета, Бар, Нис, Анкона, Котор, Београд, Рагуза, Рим... На такмицењу у Риму 2009. године била је лауреат такмичења и добила сребрну медаљу предсједника Републике Италије. Као један од побједника великог интернационалног такмицења ИБЛА Гранд Призе, свирала је на концерту побједника у Царнегие Халл-у у Њујорку. Године 2009. свирала је са Београдским симфонијским оркестром младих у Котору, а потом имала низ солистицких концерата у Санкт Петербургу. У јулу ове године наступала је као солиста уз Црногорски симфонијски оркестар на отварању „Дон Бранкових дана музике“, у оквиру међународног фестивала КоторАрта. Учествовала је на мајсторским курсевима код В. Крпана, А. Соколова, Б. Краљевица, В. Ковац, Дј. Рапс, а у посљедње вријеме сарадјује са проф. А. Сердаром

Пројекат је реализован у сарадњи са Националном заједницом Црногораца Хрватске, а један је у низу пројеката који смо организовали у циљу интезивирања и унапређења сарадње са државама у региону.