Manja slova Veća slova RSS
>

Solistički koncert pijanistkinje Vladane Perović u Rijeci, 30. septembar 2010.

Solistički koncert pijanistkinje Vladane Perović u Rijeci, 30. septembar 2010.
Datum objave: 28.09.2010 13:45 | Autor: Goran Savković

Ispis Štampaj stranicu


Cjelovečernji koncert naše mlade pijanistkinje Vladane Perović održaće se u četvrtak, 30. septembra, u Rijeci, u organizaciji Zavoda za međunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju. Vladana će pred riječkom publikom nastupiti u prestižnoj Mramornoj dvorani, u zgradi nekadašnje Guvernerove palače. Na programu su djela Mocarta, Lista i Šopena.

Vladana Perović pohadja Srednju muzicku skolu ,,Vasa Pavic’’ u klasi prof. I. Marković. Klavir je pocela svirati sa pet godina i od tada ucestvuje na mnogim takmicenjima, festivalima i majstorskim kursevima. Dobitnik je velikog broja prvih i specijalnih nagrada na mnogim domacim i internacionalnim takmicenjima: Barleta, Bar, Nis, Ankona, Kotor, Beograd, Raguza, Rim... Na takmicenju u Rimu 2009. godine bila je laureat takmičenja i dobila srebrnu medalju predsjednika Republike Italije. Kao jedan od pobjednika velikog internacionalnog takmicenja IBLA Grand Prize, svirala je na koncertu pobjednika u Carnegie Hall-u u Njujorku. Godine 2009. svirala je sa Beogradskim simfonijskim orkestrom mladih u Kotoru, a potom imala niz solistickih koncerata u Sankt Peterburgu. U julu ove godine nastupala je kao solista uz Crnogorski simfonijski orkestar na otvaranju „Don Brankovih dana muzike“, u okviru međunarodnog festivala KotorArta. Učestvovala je na majstorskim kursevima kod V. Krpana, A. Sokolova, B. Kraljevica, V. Kovac, Dj. Raps, a u posljednje vrijeme saradjuje sa prof. A. Serdarom

Projekat je realizovan u saradnji sa Nacionalnom zajednicom Crnogoraca Hrvatske, a jedan je u nizu projekata koji smo organizovali u cilju inteziviranja i unapređenja saradnje sa državama u regionu.