Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

ИЗЛОЖБА СЛИКА БРАНИСЛАВА БАНА СЕКУЛИЋА У ЗАГРЕБУ

ИЗЛОЖБА СЛИКА БРАНИСЛАВА БАНА СЕКУЛИЋА У ЗАГРЕБУ
Датум објаве: 17.06.2010 14:03 | Аутор: Горан Савковић

Испис Штампај страницу


замтесУ организацији Завода за медјународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу, Националне заједнице Црногораца Хрватске и Друштва Црногораца и пријатеља Црне Горе „Монтенегро“ 14. јуна у Загребу је отворена самостална изложба Бранислава Бана Секулића. Изложба из циклуса „Медитеран“ отворена је у галерији „Кристофора Станковића“ Градске скупштине Града Загреба. Секулић се представио са двадесет радова, средњег формата, рађених у гваш техници на папиру. Радови су настали крајем 2009 /2010. године.
У име организатора изложбе, присутне су поздравили др Радомир Павићевић, предсједник Националне заједнице Црногораца Хрватске и Славица Перовић, самостални савјетник за културу ЗАМТЕС-а.
О радовима Секулића говорила је Ива Керблер, позната хрватска истроричарка умјетности. Изложбу је отворила мр Татјана Хољевац, потпредсједница скупштине града Загреба. Поред великог броја представника јавног и културног живота Хрватске, представника Националне заједнице Црногораца Хрватске и друштва Црногораца и пријатеља Црне Горе „ Монтенегро“, свечаности су присутвовали Горан Ракочевић и Бранислав Караџић, амбасадор и конзул Црне Горе у Хрватској.
Изложба ће бити отворена до 23. јуна. Након Загреба, ову изузетну поставку, током наредних шест мјесеци, имаће прилику да виде грађани Пуле ,Умага, Лабина, Ријеке, Сплита..
ЗАМТЕС и са овом изложбом, наставља да промовише и афирмише црногорску културу и црногорске умјетнике у иностранству, који задовољавају високе естетске стандарде.