Manja slova Veća slova RSS
>

IZLOŽBA SLIKA BRANISLAVA BANA SEKULIĆA U ZAGREBU

IZLOŽBA SLIKA BRANISLAVA BANA SEKULIĆA U ZAGREBU
Datum objave: 17.06.2010 14:03 | Autor: Goran Savković

Ispis Štampaj stranicu


zamtesU organizaciji Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju, Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ 14. juna u Zagrebu je otvorena samostalna izložba Branislava Bana Sekulića. Izložba iz ciklusa „Mediteran“ otvorena je u galeriji „Kristofora Stankovića“ Gradske skupštine Grada Zagreba. Sekulić se predstavio sa dvadeset radova, srednjeg formata, rađenih u gvaš tehnici na papiru. Radovi su nastali krajem 2009 /2010. godine.
U ime organizatora izložbe, prisutne su pozdravili dr Radomir Pavićević, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Slavica Perović, samostalni savjetnik za kulturu ZAMTES-a.
O radovima Sekulića govorila je Iva Kerbler, poznata hrvatska istroričarka umjetnosti. Izložbu je otvorila mr Tatjana Holjevac, potpredsjednica skupštine grada Zagreba. Pored velikog broja predstavnika javnog i kulturnog života Hrvatske, predstavnika Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „ Montenegro“, svečanosti su prisutvovali Goran Rakočević i Branislav Karadžić, ambasador i konzul Crne Gore u Hrvatskoj.
Izložba će biti otvorena do 23. juna. Nakon Zagreba, ovu izuzetnu postavku, tokom narednih šest mjeseci, imaće priliku da vide građani Pule ,Umaga, Labina, Rijeke, Splita..
ZAMTES i sa ovom izložbom, nastavlja da promoviše i afirmiše crnogorsku kulturu i crnogorske umjetnike u inostranstvu, koji zadovoljavaju visoke estetske standarde.