Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

ИЗЛОЖБА СЕЛМЕ ЂЕЧЕВИЋ И НИКИЦЕ РАИЧЕВИЋ У ЗАГРЕБУ

ИЗЛОЖБА СЕЛМЕ ЂЕЧЕВИЋ И  НИКИЦЕ РАИЧЕВИЋ У ЗАГРЕБУ
Датум објаве: 08.09.2011 15:16 | Аутор: Горан Савковић

Испис Штампај страницу


Изложба радова Селме Ђечевић и Никице Раичевић отворена је у Загребу у галерији “Звонимир” 5. септембра ове године. Организатори изложбе су Завод за међународну сарадњу Црне Горе, Национална заједница Црногораца Хрватске, Друштво Црногораца и пријатеља Црне Горе “ Монтенегро” и галерија “Звонимир”.
Изложба је отоворена у оквиру традиционалне манифестације “Дани црногорске културе у Хрватској”. Изложбу је отворио господин Жељко Заниновић, изасланик градоначелника Града Загреба. У име организатора, бројним представницима културног и јавног живота Хрватске, као и представницима Црногорске дијаспоре обратили су се др Радомир Павићевић, прдсједник НЗЦХ, Славица Перовић, самостални савјетник у Заводу за међународну сарадњу и Зринка Пиллауер-Марић, кустос галерије “Звонимир”. О изложеним радовима говорила је Барбара Вујановић, историчар умјетности. Такође, ријечи захвалности упутио је и академски сликар Никица Раичевић.
Селма Ђечевић се представила са 30 графика у техници дубоке штампе и сликама на којима приказује лице жене. Никица Раичевић је изложио 20 слика са мотивима кањона ријека Мораче и Цијевне, насталих у задње двије године.
Изложба ће бити отворена до 20. септембра. Након Загреба, ову изузетну поставку, током наредних шест мјесеци, моћи ће да виде грађани Ријеке, Сплита, Пуле, Умага и Лабина.
Завод за међународну сарадњу и са овом изложбом наставља са својом “културном политиком”, промоцијом и афирмацијом црногорске културе и умјетности у иностранству.