Manja slova Veća slova RSS
>

IZLOŽBA SELME ĐEČEVIĆ I NIKICE RAIČEVIĆ U ZAGREBU

IZLOŽBA SELME ĐEČEVIĆ I  NIKICE RAIČEVIĆ U ZAGREBU
Datum objave: 08.09.2011 15:16 | Autor: Goran Savković

Ispis Štampaj stranicu


Izložba radova Selme Đečević i Nikice Raičević otvorena je u Zagrebu u galeriji “Zvonimir” 5. septembra ove godine. Organizatori izložbe su Zavod za međunarodnu saradnju Crne Gore, Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “ Montenegro” i galerija “Zvonimir”.
Izložba je otovorena u okviru tradicionalne manifestacije “Dani crnogorske kulture u Hrvatskoj”. Izložbu je otvorio gospodin Željko Zaninović, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba. U ime organizatora, brojnim predstavnicima kulturnog i javnog života Hrvatske, kao i predstavnicima Crnogorske dijaspore obratili su se dr Radomir Pavićević, prdsjednik NZCH, Slavica Perović, samostalni savjetnik u Zavodu za međunarodnu saradnju i Zrinka Pillauer-Marić, kustos galerije “Zvonimir”. O izloženim radovima govorila je Barbara Vujanović, istoričar umjetnosti. Takođe, riječi zahvalnosti uputio je i akademski slikar Nikica Raičević.
Selma Đečević se predstavila sa 30 grafika u tehnici duboke štampe i slikama na kojima prikazuje lice žene. Nikica Raičević je izložio 20 slika sa motivima kanjona rijeka Morače i Cijevne, nastalih u zadnje dvije godine.
Izložba će biti otvorena do 20. septembra. Nakon Zagreba, ovu izuzetnu postavku, tokom narednih šest mjeseci, moći će da vide građani Rijeke, Splita, Pule, Umaga i Labina.
Zavod za međunarodnu saradnju i sa ovom izložbom nastavlja sa svojom “kulturnom politikom”, promocijom i afirmacijom crnogorske kulture i umjetnosti u inostranstvu.