Manja slova Veća slova RSS
>

Izložba umjetničkih radova Svetlane Dragojević u Ankari

Izložba umjetničkih radova Svetlane Dragojević u Ankari
Datum objave: 07.06.2011 14:09 | Autor: Kristina Nikolić

Ispis Štampaj stranicuIzložba Svetlane Dragojević, akademske slikarke i jedne od najistaknutijih umjetnica mlađe generacije otvorena je u Muzeju savremene umjetnosti u Ankari 03. juna u 18:30 časova. Izložbu je otvorio gospodin Ramo Bralić, ambasador Crne Gore u Turskoj. Na otvaranju je prisustvovao veliki broj predstavnika kulturnog i javnog života Ankare, članova diplomatskog kora, predstavnika crnogorske dijaspore i zemalja ex Jugoslavije. Svetlana Dragojević se predstavila mnogobrojnim ljubiteljima likovne umjetnosti postavkom koja nosi naziv „Urbana utopija“ i sastoji se od 70 radova (slika, crteža, ulja na platnu, radova u kombinovanoj tehnici). Izložbu prati katalog na trojezičnom izdanju (crnogorski, turski, engleski) jezik. Izložbu su pratili i predstavnici štampanih i elektronskih medija. Sa umjetnicom je dogovoreno nekoliko intervjua za turske novine. Takođe, sami čin otvaranja izložbe propraćen je i elektronskim snimkom.
Organizator izložbe je Zavod za međunarodnu saradnju i Muzej savremene umjetnosti u Ankari. Izložba će biti otvorena mjesec dana.
Zavod za međunarodnu saradnju i sa ovom izložbom nastavlja sa svojom već prepoznatljivom tradicijom, prezentacijom i afirmacijom crnogorske kulture i crnogorskih umjetnika u inostranstvu, koji po mišljenju umjetničke kritike zadovoljavaju visoke evropske i svjetske standarde.