Manja slova Veća slova RSS
>

IZLOŽBA SLIKA SVETLANE DRAGOJEVIĆ U ANKARI

IZLOŽBA SLIKA SVETLANE DRAGOJEVIĆ U ANKARI
Datum objave: 02.06.2011 10:22 | Autor: Kristina Nikolić

Ispis Štampaj stranicu


U Ankari, u Muzeju savremene umjetnosti sjutra veče, 03. juna u 18:30 časova biće otvorena samostalna izložba Svetlane Dragojević, akademske slikarke. Svetlana Dragojević je jedna od najznačajnijih predstavnika recentne crnogorske likovne scene. Učestvovala je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja.

Organizator izložbe je Zavod za međunarodnu saradnju i Muzej savremene umjetnosti u Ankari. Postavka nosi naziv „ Urbana utopija“ i sastoji se od 70 radova – ulja na platnu, crteža, akvarela i slika u kombinovanoj tehnici. Izložbu prati katalog na tri jezika: crnogorski, turski i engleski. Autor teksta je Pavle Goranović, a autor izložbe je Regina de Dominicis. Izložbu će otvoriti gospodin Ramo Bralić, ambasador Crne Gore u Turskoj.

Zavod za međunarodnu saradnju i sa ovom izložbom nastavlja sa svojom već prepoznatljivom tradicijom, prezentacijom i afirmacijom crnogorske kulture i crnogorskih umjetnika u inostranstvu, koji po mišljenju umjetničke kritike zadovoljavaju visoke evropske i svjetske standarde. A, Svetlana Dragojević je jedna od njih.