Manja slova Veća slova RSS
>

Izlozba Marka Musovica u Beogradu

Izlozba Marka Musovica u Beogradu
Datum objave: 17.11.2010 13:44 | Autor: Kristina Nikolic

Ispis Štampaj stranicu


    U organizaciji Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju i „Galerije 73“ u Beogradu,  19. novembra biće otvorena samostalna izložba mr Marka Musovića, akademskog slikara iz Nikšića.  Marko Musović je poznati crnogorski slikar srednje generacije. Diplomirao je na Akademiji likovnih  umjetnosti u Zagrebu na slikarskom odsjeku. Član je Udruženja  likovnih  umjetnika Crne Gore i  Hrvatske.  Posredstvom  naše institucije bio je  i stipendista  Španske Vlade na Akademiji „ San Fernando „ u Madridu, školske 1987/88. godine. Musović je profesor na Akademiji  likovnih umjetnosti u Trebinju. 

    Beogradskoj publici Musović će se predstaviti  sa  četiri kolaža velikih dimenzija, zatim sa dva objekata ( skulpture naziv MM, dimenzija 200x140x80)  i sa 175  foto kolaža tj. dva rada od 175 segmenata  bez naziva. Izložbu će  otvoriti predstavnik Ambasade Crne Gore u Beogradu. 

    ZAMTES i sa ovom izložbom, nastavlja da promoviše i afirmiše crnogorsku kulturu i crnogorske umjetnike u inostranstvu, koji zadovoljavaju visoke estetske standarde.