Manja slova Veća slova RSS
>

U BEOGRADU, U ORGANIZACIJI ZAMTES-a OTVORENA IZLOŽBA MARKA MUSOVIĆA, AKADEMSKOG SLIKARA

U BEOGRADU, U ORGANIZACIJI ZAMTES-a OTVORENA IZLOŽBA MARKA MUSOVIĆA, AKADEMSKOG SLIKARA
Datum objave: 22.11.2010 15:05 | Autor: Kristina Nikolic

Ispis Štampaj stranicu


U  organizaciji  Zavoda za međunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju  i „Galeriji 73“ savremene  umjetnosti u  Beogradu u petak 19. novembra o.g. otvorena je samostalna izložba  Marka Musovića, akademskog slikara. Marko Musović je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na slikarskom odsjeku. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore i Hrvatske. Posredstvom ZAMTESA bio je stipendista  Španske vlade na  Akademiji „San Fernando“ u Madridu školske 1987/88. godine.

Brojnoj  publici, predstavnicima kulturnog i javnog života Beograda,  Musović se predstavio sa četiri kolaža velikih dimenzija, zatim sa dvije skulpture pod nazivom MM, dimenzija 200x140x80 i sa 175 kolaža tj. dva rada od 175 segmenata, bez naziva.

Izložbu je otvorio gospodin Simeun Raonić, savjetnik Ambasade Crne Gore  u Beogradu i gospođa Rajka Bošković, istoričar umjetnosti i profesor na  Likovnoj akademiji u Beogradu.   Izložba će biti otvorena do 2. decembra ove godine.

      ZAMTES i ovom izložbom nastavlja da promoviše i afirmiše crnogorsku    kulturu i crnogorske umjetnike u inostranstvu koji zadovoljavaju visoke estetske standarde.