Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

У БЕОГРАДУ, У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗАМТЕС-а ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА МАРКА МУСОВИЋА, АКАДЕМСКОГ СЛИКАРА

У БЕОГРАДУ, У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗАМТЕС-а ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА МАРКА МУСОВИЋА, АКАДЕМСКОГ СЛИКАРА
Датум објаве: 22.11.2010 15:05 | Аутор: Кристина Николиц

Испис Штампај страницу


У  организацији  Завода за међународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу  и „Галерији 73“ савремене  умјетности у  Београду у петак 19. новембра о.г. отворена је самостална изложба  Марка Мусовића, академског сликара. Марко Мусовић је дипломирао на Академији ликовних умјетности у Загребу на сликарском одсјеку. Члан је Удружења ликовних умјетника Црне Горе и Хрватске. Посредством ЗАМТЕСА био је стипендиста  Шпанске владе на  Академији „Сан Фернандо“ у Мадриду школске 1987/88. године.

Бројној  публици, представницима културног и јавног живота Београда,  Мусовић се представио са четири колажа великих димензија, затим са двије скулптуре под називом ММ, димензија 200x140x80 и са 175 колажа тј. два рада од 175 сегмената, без назива.

Изложбу је отворио господин Симеун Раонић, савјетник Амбасаде Црне Горе  у Београду и госпођа Рајка Бошковић, историчар умјетности и професор на  Ликовној академији у Београду.   Изложба ће бити отворена до 2. децембра ове године.

      ЗАМТЕС и овом изложбом наставља да промовише и афирмише црногорску    културу и црногорске умјетнике у иностранству који задовољавају високе естетске стандарде.